Complete Jeu de Boules Set Luxe - Mat, 6 Ballen

52JJ-ZIZ

Luxe Jeu de Boules set - 6 stalen Ballen

Merk: Get & Go (R)

Kleur: Mat Zwart / Mat Zilver

 

Specificaties:

- Gepoedercoate stalen ballen (6 stuks)

- Gewicht: 720 gram per bal

- Diameter ballen: 73mm

- Inclusief polyester opbergtas

- 1 x Houten but

- 1 x Meetlint

- 1 x Magneet met koord van 83 cm aan uiteinde van de ring

- 1 x Spelregels

Meer details

Binnen 24h 17:00

€ 32,75 incl. btw

Datasheet

Kleur: Gepoedercoat - Mat
Materiaal: Staal
Type: 52JJ
Merk: Get & Go (R)

Meer informatie

Luxe Jeu de Boules set - 6 gepoedercoate stalen Ballen - Matte afwerking

 

Complete extra luxe set voor het spelen van het spel Jeu de Boules. Dit populaire spel is een leuk en spanned spel om samen gezellig in de buitenlucht te spelen. Een leuke en gezonde bezigheid. De oorsprong van het Spel Jeu de Boules (ook wel Petanque genaamd) is een zeer polulair spel in Frankrijk maar van origine stamt het uit de tijd van de oude Grieken. In die tijd was het puur een krachtspel.

Later hebben de Romeinen er meer behendigheidselementen aan toegevoegd welke veel overeenkomsten heeft met het spel zoals wij dat tegenwoordig kennen.

 

Het doel van het spel is om de grote metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te werpen. Dit houten balletje heeft de naam "but" of "cochonnet". De werptechniek is onderhands en kan varieren qua uitvoering van rollen, halfhoog of hoog. De startafstand van de cirkel van waaruit de spelers werpen tot but kan varieren van 6 tot 10 meter. Het spel speelt men vaak op een ondergrond van verhard zand of grof grind.

Het spel kan individueel gespeeld worden maar ook in een teamverband. Een team kan dan twee, drie of vier spelers bevatten. Bij een team van drie spelers krijgt elke speler twee ballen en bij een team van twee spelers dan krijgt elke speler 3 ballen.

Een loting bepaald wie (welk team) er mag beginnen. De speler die als eerste begint maakt een cirkel met een diameter van 50cm en gooit de but op een afstand tussen de 6 en 10 meter. Het team dat de but werpt, werpt ook als eerste de eerste bal en probeert deze zo dicht mogelijk bij de but te laten belanden. De voeten van de werper moeten binnen de cirkel blijven en niet van hun plaats komen tijdens de worp totdat de boule de grond geraakt heeft.

Vervolgens mag de tegenstander (of het andere team) proberen om de boule dichterbij de but te werpen (pointer) of de boule van de ander / andere team te verplaatsen (schieten) of een derde optie is om de but te verplaatsen met de boule.

Men speelt die om de beurt maar het team dat het dichtsbij ligt speelt pas weer als de tegenstander beter ligt of als deze geen boules meer heeft om te werpen. In het laatste geval mag het andere team proberen meer punten te gaan scoren door meer ballen / boules dichterbij de but te plaatsen dan de tegenpartij.

Elke boule die dichterbij de but heeft geplaatst dan de andere partij krijgt men 1 punt (maximaal 6 punten bij triplette en doublette). Daarna is de werkronde voorbij en het team dat gescoord heeft trekt een cirkel op de plaats van de but en gooit deze opnieuw waarna de volgende ronde begint.

Geschikt voor zowel grotere kinderen als volwassenen.

 

Specificaties:

- Gepoedercoate stalen ballen (6 stuks)

- Gewicht: 720 gram per bal

- Diameter ballen: 73mm

- Inclusief polyester opbergtas

- 1 x Houten but

- 1 x Meetlint

- 1 x Magneet met koord van 83 cm aan uiteinde van de ring

- 1 x Spelregels

 

  


avento sport

30 andere producten in dezelfde categorie: