MYSOLE SPORT INLEGZOLEN

Sporten is leuk. Sporten is gezond! Voor veel mensen de reden om tijd en geld in sport te investeren. Sporten vergt vaak veel van het menselijk lichaam. Bij veel sporten krijgen vooral de voeten het zwaar te verduren. Bij iedere sport en vooral bij ieder individu zijn de belastingen en wensen verschillend.
Een goede sportschoen kan vaak niet afdoende inspelen op alle individuele aspecten. Het is dan ook belangrijk om de sportschoen aan te vullen met een perfect op de individu, dan wel de sport, afgestemde inlegzool.


Met het oog op bovenstaande ontwikkelde MYSOLE, in samenwerking met voetspecialisten én topsporters, een range sporttak gerichte inlegzolen. Door tijdens het sporten gebruik te maken van MYSOLE inlegzolen, wordt het risico op blessures en ander sportleed beperkt. Met een MYSOLE inlegzool worden de sportschoen, de voet en de specifi eke bewegingen nog beter op elkaar afgestemd. Een MYSOLE inlegzool verhoogt het comfort van de schoen en voegt, waar nodig, extra demping en stabiliteit toe. Sportprestaties worden verhoogd en het sporten wordt nóg leuker en gezonder!

 

MySole inlegzolen informatie

  

Sport inlegzolen

Welke functies heeft een MYSOLE inlegzool?

 

1 - Anatomisch ondersteunend

De onderzijde van de voet is niet vlak maar heeft een anatomische vorm. Deze vorm wordt hoofdzakelijk gevormd door een aantal voetbogen; deze hebben duidelijk hun eigen functie. Ondersteuning van de voet middels een MYSOLE inlegzool geeft een spreiding van de druk waardoor het een ontspannende werking op de voet en een preventieve werking op voetklachten heeft. Een kleine voetafwijking kan al voldoende zijn om klachten hogerop in het lichaam te veroorzaken; zoals knie- , rug-, nekklachten, enz.

 

2 - Comfort bevorderend

MYSOLE inlegzolen die zacht, verend en licht ondersteunend zijn, hebben een comfort verhogende functie. Bij het staan of voortbewegen wordt het loopcomfort bevorderd.

 

3 - Pasvorm bevorderend

Elke schoen heeft zijn inhoud, elke voet zijn volume. Deze komen niet altijd overeen. Een MYSOLE inlegzool kan dienen om deze twee op elkaar aan te laten sluiten.

 

4 - Absorptie van transpiratievocht

Voeten kunnen, voornamelijk in sport- en outdoorschoenen, veel transpiratievocht afgeven. MYSOLE inlegzolen met een hoog absorptievermogen kunnen dit vocht opnemen en afvoeren.

 

5 - Demping verhogend

Voornamelijk in sport- en outdoorschoenen is dankzij de extra belasting demping vereist. Bij onvoldoende demping brengt elke stap een schok te weeg hogerop in het lichaam, dit kan klachten met zich meebrengen. Met MYSOLE inlegzolen wordt extra comfort en demping toegevoegd aan de schoen.


6 - Levensduur schoen verlengen

Bij een foutieve voetstand of looppatroon, kunnen schoenen overmatig slijten. Een MYSOLE inlegzool zorgt ervoor dat de voetstand en het looppatroon verbeteren waardoor de schoenen gelijkmatiger en langzamer slijten. Hierdoor wordt de levensduur van de schoen verlengd.

 


 

MySOle Sports inlegzolen MySole positive effects