Handleidingen

 

Voor de orginele handleidingen (In het Engels en Spaans) :
KJXR3.pdf 

KJPRO7.pdf

Rucanor Digitmeter Pulse - Nederlands.pdf 

 

Liever de vertaalde Nederlandse versie (van de KJXR3) in PDF formaat?

Download dan hier onze vertaalde handleiding.

 

veren vervangen kangoo jumps

KANGOO JUMPS – KJXR3 INSTRUCTIE EN VEILIGHEIDS INFORMATIE

Aan de slag

1. Draag sokken van goede kwaliteit, lange sport dan wel ski sokken. De binnenschoen dient goed en op de juiste plek te zitten en de flap dient goed gesloten te zijn.

2. Maak u ervan zeker dat alle vergrendelingen vastgeklikt zijn. Als u geen duidelijke klik hoort dan probeerd u deze te vast te zetten. Maak deze dan iets losser en probeer het opnieuw. De Het is niet nodig om de Kangoo Jumps heel strak vast te zetten, bij het te strak zetten van de bovenste vergrendelingen heeft u kans op blauwe plekken.

3. Bij het opstaan op de Kangoo Jumps zorg voor een rechte houding van de benen, rug. Indien u niet stabiel kunt staan gebruik dan een leuning, muur of stoel totdat u de benodigde balans vind. Probeer te joggen op de plek waar u staat door het omhoog drukken van één been per keer.

4. Probeer nu de Kangoo Jumps uit terwijl u aan het joggen / hardlopen of springen bent. LET OP gebruik één voet per keer. Het nieuwe veer systeem is zwaarder om in te drukken dan het veersysteem van het vorige model. Maak deze ‘losser’ door het een tijdje zo hoog mogelijk te springen op één been zodat het veer systeem bijna helemaal ingedrukt word.

5. Voor een beter veerresultaat voorkom het rennen / springen op uw tenen.

6. Als u de Kangoo Jumps uit wilt trekken trek dan niet de vergrendeling open maar gebruik het grijze clipje om de vergrendeling te opnenen door deze in te drukken.  

 

Veiligheidsinstructie

Het gebruik van Kangoo Jumps levert een klein risico op verwonding net als alle overige bewegingssporten. Hoewel dit product als zeer veilig gezien word en eenvoudig te gebruiken is door bijna alle gebruikers blijft het van belang om het product te gebruiken en een aantal veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen om zo de kans op verwondingen minimaal te houden. Net als bij alle overige sporten: mocht u gezondheidsproblemen hebben is het advies om vooraf met uw arts te overleggen alvorens u aan de slag gaat met de Kangoo Jumps.

 

Neemt u de volgende veiligheidsinstructies in acht:

1. Ga met Kangoo Jumps aan de slag op een vlakke en droge ondergrond om zo de basis te leren, Voorkom dat er op de ondergrond water, olie, vuil ligt dan wel dat de ondergrond niet vlak is bijvoorbeeld door ongelijke betegeling.

2. Oefen door te rennen op één en dezelfde plek en zo de basis te oefenen voor het joggen en het rustig tot een stop te komen. Gebruik één voet per keer.

3. Gebruik de Kangoo Jumps niet offroad of in natte omstandigheden of op ongelijke ondergrond totdat u zich volledig op uw gemak voelt op de Kangoo Jumps en de basis geheel onder de knie heeft.

4. Blijf alert op uw omgeving en de veranderende conditie van de ondergrond. Zorg dat u controle houd over uw snelheid en beweging, met name als u naar beneden (bergafwaards) aan het joggen bent.

5. Neem alle verkeersvoorschriften in acht en vermijd gebieden met verkeersdrukte.

6. Vermijd elke vorm van workout met impact direct aansluitend aan het gebruik van de Kangoo Jumps voor minimaal 30 minuten.

7. Ga niet over de grens van comfort. Kangoo Jumps geeft u een speciaal gevoel en er is kans dat u niet mocht denken aan uw persoonlijke / lichamelijk beperkingen. Luister naar uw lichaam en stop zodra u zich vermoeid voelt. Vermijd uitputting ten alle tijde.

8. Controleer voor gebruik uw Kangoo Jumps. Zitten de vergrendelingen goed en correct vast geklikt. Zitten de zolen goed vast net als het veersysteem, zitten de binnenschoenen goed op hun plaats, enz.

9. Mocht u last krijgen van uw enkels stop dan het gebruik van Kangoo Jumps workout zodra u er zich niet prettig bij voelt. De vergrendeling wat minder strak zetten en/of het gebruik van dikkere / beter kwaliteit sokken kan dit probleem verhelpen. Het gebruik van de Kangoo Jumps is voor uw eigen risico.  

 

Onderhoud

In tegenstelling tot kwaliteit hardloopschoenen die rond elke 550 km vervangen moeten worden kunnen de Kangoo Jumps jaren lang meegaan. Uiteraard is er ook onderhoud nodig aan de Kangoo Jumps om deze in goede conditie te houden waarmee u deze langdurig en met plezier kunt gebruiken. Bij het gebruik van de Kangoo Jumps drukt u het IPS veersysteem rond de 4000 keer in per uur. Daarom is het van belang de onderstaande richtlijnen voor onderhoud op te volgen:

1. Het veersysteem (T Springs) is het onderdeel dat de meeste aandacht nodig heeft voor onderhoud. Wij adviseren deze elke 60-80 gebruiksuren te vervangen onderdanks dat deze langer mee kunnen gaan. Mocht u het veersysteem langer gebruiken dan het geadviseerde aantal uren dan heeft u kans op dat het veereffect verminderd. Ook is er kans dat de schelp waaraan de veer zit breekt doordat er hier meer kracht op komt bij veren die te lang gebruikt worden.

2. De veerschelpen hebben geen speciale aandacht nodig. Er is een kleine kans dat een van de veerschelpen kan breken door het langdurig gebruik ervan onder intensieve omstandigheden zoals bij offroad gebruik.

3. Binnenschoenen kunnen in de wasmachine op 30 graden gewassen worden, Niet centrigureren.

 

-Vertaald door JumpWear