Gewrichtsbescherming

 

Wetenschappelijk onderzoek naar schokkrachten heeft uitgewezen dat tussen de 27% en 70% van de hardlopers of joggers in het eerste jaar nadat ze begonnen zijn met hardlopen geblesseerd raakt. Enkele andere sporten tonen vergelijkbare resultaten. Deze factoren geven het belang aan van schokbescherming. Kangoo Jumps verminderen met hun gepatenteerde Impact Protection System de Impact tot wel 80%, iets wat door drie afzonderlijke wetenschappelijke onderzoeken is bevestigd. Hieronder zie je een grafiek uit een onderzoek waarin dragers van normaal schoeisel zijn vergeleken met dragers van Kangoo Jumps tijdens bewegingsoefeningen. Deze gegevens komen uit een onderzoek dat is uitgevoerd aan de University of Nevada door Jason Vance en John A. Mercer.

 

Impact op gewrichten kangoo jumps

 

Voorkomen van blessures

 

Artsen en fysiotherapeuten adviseren Kangoo Jumps voor een veilige revalidatie van sportblessures.

 

Fysiotherapeuten en artsen raden Kangoo Jumps aan als belangrijk revalidatiemiddel voor patiënten om kracht en conditie op te bouwen. De vermindering van tot wel 80% van de Impactschok voor enkels, scheenbenen, knieën, heupen, onderrug en ruggengraat stelt sporters bovendien in staat om hun oefeningen en training al veel eerder te hervatten. Maar al te vaak is het zo dat de revalidatietijd de spierbeheersing, proprioceptie en balans in gevaar brengt. Er zijn veel verschillende blessurecategorieën en gerelateerde causale factoren. Met Kangoo Jumps kun je het risico beperken van het verslechteren of beschadigen van gewrichten die door overmatig gebruik of reconstructieoperaties verzwakt zijn. De schokreductie zorgt ervoor dat deze gebieden sterker worden terwijl tegelijkertijd je algehele gezondheid verbetert. Voor blessures die worden veroorzaakt door sedentaire aandoeningen zijn Kangoo Jumps ook een uitstekend revalidatiemiddel; ze verbeteren namelijk het cardiovasculaire systeem en het spier- en skeletstelsel van de patiënt. Kangoo Jumps weten niet alleen atleten en sportievelingen te motiveren, maar ook mensen die meer een zittend leven leiden.

 

“Ik kon al jaren niet meer hardlopen vanwege blessures die nooit helemaal leken te genezen. Zelfs rustig joggen verslechterde mijn toestand. Hardlopen en aerobics met Kangoo Jumps bleek de oplossing te zijn. Ik ben beter in vorm dan ik in jaren ben geweest.”

Hersteltijd

 

Voor professionele topsporters is consequente, continue training van groot belang voor het behoud van hun kracht, uithoudingsvermogen en uitzonderlijke prestaties in hun sport. Als zij geblesseerd raken, kan elke 24 uur zonder training hun prestatieniveau en status aanzienlijk in gevaar brengen. Door het gepatenteerde IPS-systeem kunnen Kangoo Jumps de Impactschok tot wel 80% verminderen, wat betekent dat sporters of sportieve patiënten al snel na een blessure of operatie weer kunnen beginnen met oefenen en trainen. Artsen en sporttrainers hebben ontdekt dat bij patiënten die Kangoo Jumps gebruiken de hersteltijd korter is en dat hun sportprestaties verbeteren door de inherente harmoniserende werking op de spieren en het centrale zenuwstelsel. Veel sportartsen gebruiken Kangoo Jumps voor revalidatiedoeleinden vanwege de verminderde Impact en het snellere herstel bij gebruik van Kangoo Jumps. Tevens wordt de hersteltijd van elke bewegingsactiviteit drastisch verkort door het gebruik van Kangoo Jumps. Jody Luther, een enthousiaste marathonloper en personal trainer, verklaart bijvoorbeeld dat als ze tijdens een marathon Kangoo Jumps gebruikt, ze de dag na de wedstrijd alweer aan het werk kan. Als ze haar marathons op normale hardloopschoenen loopt, moet ze twee dagen rusten voordat ze weer aan de slag kan.