Gezondheidsvoordelen

 

Kangoo Jumps bieden zo’n breed scala aan gezondheidsvoordelen dat het bijna niet is voor te stellen. Deze voordelen worden echter wel degelijk bevestigd door verscheidene specifieke wetenschappelijke onderzoeken die de afgelopen tien jaar met Kangoo Jumps zijn uitgevoerd. Bovendien bieden Kangoo Jumps alle mogelijke voordelen van reboundtraining, die de afgelopen dertig jaar uitgebreid zijn onderzocht door Albert E. Carter en andere belangrijke instanties, zoals de NASA, waar de volgende conclusie werd getrokken; “Reboundtraining is de meest doeltreffende en efficiënte vorm van lichaamsbeweging die tot nu toe door de mens is bedacht”.

Cardiovasculair

 

Reboundtraining met Kangoo Jumps heeft een snel en gemakkelijk aerobisch effect op je lichaam en met name op je hart. Reboundtraining zou in de praktijk kunnen worden omschreven als een ‘hartoefening’, omdat bij het gebruik van Kangoo Jumps je benen de voornaamste fysiek actieve ledematen zijn. Het is voor het hart gemakkelijker om de benen te bewegen dan de armen. Je hart moet 250% harder werken om dezelfde hoeveelheid bloed door je armen te pompen dan door je benen. Voor armbewegingen moet de hartspier immens veel werk verzetten om de zuurstof en voedingsstoffen in het bloed aan de armen door te geven.

Energie

 

Alle soorten lichaamsbeweging verhogen op lange termijn je energieniveau; je traint je lichaam namelijk om beter te functioneren en om meer mitochondriën te ontwikkelen – de krachtcentrales van de cellen. De meeste vormen van lichaamsbeweging zijn echter vermoeiend, zodat mensen die niet vaak trainen zich uitgeput voelen, zelfs de volgende dag nog. Bij een ontspannende fysieke activiteit met Kangoo Jumps zoals wij die adviseren – dat wil zeggen alleen voor korte sessies en nooit iets forceren – zul je meteen een ongelofelijk hoog energieniveau ervaren en je geheel ontspannen voelen. Gegarandeerd.

Facelift

 

Stel je voor dat je op je bed aan het springen bent terwijl je een met water gevulde ballon vasthoudt. Zie je voor je wat er met die ballon gebeurt? Elke cel van je lichaam is zo’n ballon. Bij reboundtraining worden deze cellen herhaaldelijk onder druk gezet aangezien ze, wanneer de ballon de maximale rek bereikt, de verhoogde zwaartekracht moeten weerstaan. Na verloop van tijd wordt het celmembraan dikker, en dus steviger en elastischer. Je huid is een gemeenschap van cellen. Daarom verstevigt regelmatige reboundtraining met Kangoo Jumps je huid en neemt de elasticiteit ervan toe. 

Gezondheid

 

Stel je voor dat je een met water gevulde ballon vasthoudt terwijl je op je Kangoo Jumps aan het springen bent. Zie je voor je hoe de ballon uitrekt, wordt samengedrukt, weer uitrekt enzovoorts? Elke cel in je lichaam (een cytoplasma) lijkt op zo’n met vloeistof gevuld ballonnetje. Reboundtraining zet al je cellen licht onder druk, waardoor deze worden versterkt en gerevitaliseerd. Het is alsof je al je cellen opdrukoefeningen laat doen. Zo versterk je tegelijkertijd de zestig biljoen cellen van je lichaam, al je organen en al je spieren.

De meesten van ons zijn zich er niet van bewust dat ons lichaam vier keer zoveel lymfevloeistof als bloed bevat. Het lymfatische systeem heeft geen pomp, zoals het hart, maar is voor de circulatie uitsluitend afhankelijk van de bewegingen van je lichaam die te maken hebben met zwaartekracht. Kangoo Jumps optimaliseren dit proces met elke sprong. Het goede nieuws is dat je geen vermoeiende oefeningen hoeft te doen om verbazingwekkende resultaten te behalen. Een paar minuten per dag in je eigen tempo is genoeg. En je zult het nog leuk vinden ook: Kangoo Jumps geven zo veel plezier!

Er zijn een video (Home Fitness & Weight Loss) en een CD met muziek met passende ritmes (BPM) verkrijgbaar om je te stimuleren je doelen te bereiken.

 

Door celtraining met Kangoo Jumps kun je het volgende bereiken:
- Je ontwikkelt al je spieren, waardoor je lichaam op natuurlijke wijze in vorm wordt gebracht
- Je vermindert snel en veilig je teveel aan vet / gewicht
- Je voorkomt cardiovasculaire problemen
- Je gaat het verouderingsproces tegen of vertraagt het (je verstevigt bijvoorbeeld je huid en behoudt of herstelt je bot- en spiermassa)
- Je voorkomt of verbetert veel gezondheidsproblemen
- Je voelt je goed, bestrijdt zo depressie, en vermindert mentale stress
- Je revitaliseert je gezichtsvermogen (programma verkrijgbaar)
- Je optimaliseert je vitaliteit
- Je lymfatische systeem wordt als volgt gestimuleerd:

je cellen worden gereinigd, waarbij de schadelijke gifstoffen worden verwijderd,
je immuunsysteem wordt versterkt, je metabolisme wordt in balans gebracht.