Gratis Kangoo Jumps voor medisch gebruik

 

Wij krijgen velen vragen betreft de Kangoo Jumps dit met betrekking tot medische zaken.
De Kangoo Jumps zijn van oorsprong hardloopschoenen. Een fysiotherapeut merkte op dat deze hardloopschoenen enorm goed konden worden gebruikt in zijn praktijk betreft mensen met knie klachten. Dit gezien het product 80% van de impact van de kniegewrichten ontlast.
Sommige cliënten van hem hoeven hierdoor geen onnodige knieoperaties te ondergaan of lange sessies en trainingen. Perfect voor hardlopers met korte of langdurige blessures. Tegenwoordig worden de schoenen ook gebruikt met hetzelfde doel voor obesitas patiënten.
In sommige gevallen vergoed de verzekeraar alle kosten.

 

Gratis Kangoo jumpen via fysiotherapie

Mirjam Mosch in Dokters aan de Costa bij Omroep Max
Bekijk de aflevering


Heeft u last van uw kniegewrichten of wilt u de schoenen recreatief gebruiken?

In dat geval is er een grote kans dat u in aanmerking kan komen voor vergoeding vanuit uw verzekering. Heeft u geen last van kniegewrichten is de kans zeer klein dat een verzekeraar dit vergoed. Het gebruik van Kangoo Jumps in recreatieve zin wordt namelijk vaak niet vergoed. Tenzij u zeer goed verzekerd bent, dan kunt u kijken in de categorie preventie bij uw verzekeraar.

Vergoedingen moeten in meeste gevallen wel via een fysiotherapeut of arts zijn aangeraden of uitgevoerd. In het laatste geval kan het zijn dat de specialist u de Kangoo Jumps u enkel tijdelijk in bruikleen geeft.

 

 

Vergoed mijn verzekeraar dit uit het basispakket?

Ja, nee en soms gedeeltelijk.
Vergoeding betreft aanschaf Kangoo Jumps zit niet in het basispakket. Vergoeding betreft gebruik wel. Denk bijvoorbeeld aan gebruik met fysiotherapie of obesitas kliniek. Let op! In 2015 wordt fysiotherapie vergoedt uit de basisverzekering afhankelijk van diverse factoren als bv leeftijd en aandoening.
Kijk dus goed zowel in het basis pakket als het aanvullende pakket wat een verzekeraar vergoed. Soms vergoeden ze slechts een deel of enkel tot een maximum bedrag.

 

Fysiotherapeut Miriam Mosch over de Kangoo Jumps

 

 

Mijn fysiotherapeut maakt geen gebruik van Kangoo Jumps, wat nu?

In dat geval kunnen wij uw fysiotherapeut de Kangoo Jumps in bruikleen geven.
In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat u de Kangoo Jumps kunt houden.
In dat geval mocht u gebruik willen maken bij uw fysiotherapeut neem dan contact met ons op of laat uw fysio contact met ons opnemen.


Tel: 010-8423705
Email: info@jumpwear.nl