Nordic walking stokken

Nordic walking komt oorspronkelijk uit Finland.
Het is afkomstig van de wintersport langlaufen. Deze sporters wouden in de zomer door blijven trainen en zo is het nordic walking ontstaan. Bij nordic walking worden schouders en bovenarmspieren extra betrokken.

De stokken die worden gebruikt zijn aangespaste skistokken, ook wel poles genoemd. Deze stokken moeten een bepaalde afmeting hebben. Deze stokken moeten recht naar beneden wijzen wanneer je deze vastpakt. De hoek van je arm moet niet groter dan 90graden zijn. Heeft u zelf skistokken? Dan kunt u het makkelijk afleiden door de lengte van uw skistokken te nemen en daar ongeveer 2,5cm van afhalen. Deze 2,5cm verschil heeft te maken doordat deze afstand normaal in de sneeuw gaat. 


Lengte nordic walking stokken

Hoelang moet mijn nordic walking stok zijn? Een richtlijn is door je eigen lichaamslengte te vermenigvuldigen met 0,68. Dit zou dan de lengte van uw stok moeten zijn. Dit is overigens een indicatie. Sommige mensen hebben langere armen en sommige korter.

 

Nordic walking stokken kopen
Komt u er nog niet aan uit? Dan kunt u het altijd bij ons terecht in de winkel te Rotterdam.

Doppen

Betreft het onderhoud van de stokken is het vrij eenvoudig. Het voornaamste waar u rekening mee moet houden zijn de dopjes.

Ook wel asfaltdoppen genoemd. Overigens krijgen wij vaak de vraag of wij de Exel doppen hebben. Helaas van dat merk zelf niet.
Maar de asfaltdoppen die wij verkopen passen daar ook op. Wel dient u dan rekening mee te houden dat u de dopjes iets harder in de pin moet duwen om deze te kunnen bevestigen. 

 


Nordic Walking Er zijn 14 producten
Toont 1 - 14 van de 14 items
Toont 1 - 14 van de 14 items