Springtouwen


Bij een springtouw kopen, heb je tegenwoordig veel meer keus dan paar jaar geleden. Je hebt ze in allerlei soorten. Daarin verschilt de prijs dus ook. Let dus goed op bij een springtouw kopen. Wat u belangrijk vindt. Laat u het afhangen van de prijs, de kwaliteit of de eventuele extra’s die het touw biedt? Om u daarbij te helpen wat meer informatie over de verschillende soorten springtouwen. Voornamelijk zit het verschil in materiaal. Je hebt ze doorgaans in leer, polyester en kunststof. Een leren uitvoering is een goede kwaliteit touw en ook zwaarder van structuur. Daardoor springt het iets makkelijker en krult het bijvoorbeeld minder ten opzichte van een kunststof versie. Kunststof en polyester zijn daarin dus wat lichter maar ook stukken goedkoper. Een ander punt waar u op kunt letten is het handvat van het touw. Een goede springtouw is fijnst wanneer de handvat wat groter is. Je hebt verzwaarde handvaten, handvaten met teller systemen waarvan sommige met wat uitgebreidere functies als calorienmeter.

Waarvoor kunt u een springtouw gebruiken? Touwtje springen bestaat al eeuwen. Het is bekend als speelgoed voor kinderen met de bekende liedjes. De laatste decenia wordt het veel vaker toegepast door volwassenen. Bv binnen de sport en fitness als “Rope skipping”. Je kunt er bv snel mee afvallen, maar ook je conditie en spieren mee trainen. Effecten hiervan zie je snel. Voornamelijk in de benen en billen is het snel te zien. Cellulite verdwijnen en de pondjes vallen er van af. Binnen het boksen wordt het al jaren gebruikt. De effecten zijn binnen enkele weken al te zien. Met verschillende oefeningen kunt u het voor u zelf leuk maken. Er zijn zelfs speciale trainingsschema’s waar u dit voor u zelf bij kunt houden.

Voor extra work out raden we bv extra gewichtjes aan zoals polsgewichten en enkelgewichten. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben. Kunt u deze altijd bij ons terecht per telefoon of mail. U kunt ook bij ons in de winkel de verschillende versies bekijken. Zoekt u een specifiek type of model, bel dan van te voren even. Dan reserveren we deze voor u in de winkel te Rotterdam. Dit om eventuele teleurstelling te voorkomen dat een bepaald type niet voorradig is of net is uitverkocht.

Termen: springtouwtje, speed rope, skiprope, jump rope, jumping rope, skipping rope


Springtouwen Er zijn 17 producten
Toont 1 - 17 van de 17 items
Toont 1 - 17 van de 17 items